Barion Pixel

Gyereknapi programok ajándékötletekkel

gyereknap

A Gyermeknap története összetett, és számos szálon fonódik össze a nemzetközi gyermekjogok fejlődésével. Nem egyetlen, pontosan meghatározható eredete van és nem is minden országban ugyanabban az időpontban, napon ünneplik. Magyarországon május utolsó vasárnapja a Gyereknap, így ez sosem egy konkrét dátum. Idén, 2024-ben május utolsó vasárnapja május 26-ra esik.

Az ünnep célja az, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek jogaira, jólétére, és arra, hogy ezen a napon a kicsik örömmel, játékkal, és önfeledt szórakozással töltsék az időt. Jó esetben a szüleikkel, akik a legközelebb állnak hozzájuk és szeretik őket. Ne feledjük, a sokat emlegetett minőségi együtt töltött idő lehet a legnagyobb ajándék a gyermekeinknek.

Itt fontos megjegyeznünk, hogy a Gyermeknap nem csupán egy szórakoztató, játékkal eltöltött alkalom, hanem egy elgondolkodtató nap is, amely arra ösztönöz mindannyiunkat, hogy tegyünk a gyermekek szebb és boldogabb jövőjéért.

Kalandok és élmények gyereknapra a szabadban

Akár egy erdőszéli rétre indulunk piknikezni, akár állatokat fogunk szemlélni ezen a jeles napon gyermekeinkkel egy állatkertben vagy vadasparkban, biztosan nagy örömet tudunk nekik okozni azzal, ha a figyelmünket teljes mértékben rájuk fordítjuk.

A kalandokhoz és az élményekhez jól jöhet, ha felkészülten indulunk útnak. Ez alatt elsősorban azt értjük, hogy jó, ha van nálunk egy gyermekek számára is ideális méretű esernyő a hirtelen megváltozó időjárás miatt és egy hátizsák, amely a nyárias melegben is képes megőrizni az úti elemózsia és innivaló hőmérsékletét.

gyereknap

Az elegáns és praktikus esernyő kis méretével és szélesített formájával ideális a kisgyermekek számára, akár már 3 éves kortól. Micsoda öröm az a kicsiknek, ha megengedjük nekik, hogy felnőttesen tarthassák az esernyőjüket! A kézi nyitású, védőrendszerrel ellátott rendszer lehetővé teszi, hogy a gyermek az ujjainak becsípése nélkül nyissa és zárja az esernyőt, amely egy csodás, színes kiegészítő darab is egyben, ideális megoldás az esőre hajló időjárás ellen.

A lányos és fiús mintákkal is elérhető kis méretű hátizsák kiváló választás a gyerekeknek óvodába, iskolába vagy kirándulásra. A hátizsák fő rekesze elég nagy méretű a könyveknek, egy uzsonnás doboznak vagy akár néhány ruhaneműnek is egy barátos ottalváshoz. A hőszigetelt elülső zseb biztosítja, hogy a benne tárolt ételek és italok hidegen vagy melegen maradjanak. A kényelmes oldalsó zsebekbe pedig elfér a termosz és a kulacs is. A hátlap extra töltettel és légáteresztő reggel lett ellátva, az extra kényelem érdekében.

A természet sok élményt tartogat, amihez az Egmont Toys felfedező készletet ajánljuk. Az Egmont Toys szettben a kíváncsi kis felfedezők mindent megtalálnak, amire szükségük van a természet csodáinak felfedezéséhez: valódi távcsövet, iránytűt, nagyítót, zseblámpát és rovar megfigyelő dobozt.

Gyereknapi játékok az egész családnak

Akkor sem érdemes kétségbe esni, ha a hétvége esős időt hoz. Ha a lakásban kell maradni az időjárás miatt, töltsétek az időt gyermekeitekkel. Kreatív játékokkal könnyű lekötni őket, kártyázzatok, társasozzatok vagy kuckózzatok be a kanapéra egy jó mesekönyvvel! Bármelyiket is választjátok, a Babyboutique kínálatában megtalálhatjátok a szükséges kellékeket.

A Jabadabado sütemény sütő készletével élmény a játék, de akár valódi finomságok is készülhetnek, hiszen a muffinsütő tepsi betehető a valódi sütőbe. A készlet sodrófát, tálat, habverőt és még sok minden mást is tartalmaz, mindezeket szépen becsomagolva egy kis kukta bőröndbe. Ez egy 13 különböző részből álló sütőkészlet, amely garantált szórakozást kínál a konyhában tenni-venni szerető gyermekek számára.

Ha pedig elkészült a finom süti, már csak egy finom tea hiányozhat mellé, amelyet az Egmont Toys teáskészlet csészéiben kínálhatunk a vendégeknek. Ez egy csodaszép, fémből készült teáskészlet. A legjobb választás minden teapartihoz. A szett mindent tartalmaz, amire egy jó teázáshoz szükség lehet. 4 csésze, 4 alátét, 4 tányér, 1 teáskanna egy szép piknik lepedő, mindez egy stílusos fonott kosárban.

Az alkotás nem kell, hogy a megehető és megiható dolgokra korlátozódjon. A Djeco gyurmakészlet 4 színt tartalmaz, amelyekből sokféle dolgot megformázhatnak az ügyes kis kezek. A gyurmázás ösztönzi a gyermekeket, hogy újra és újra gyakorolják a formázást, segítve ezzel a kéz finommotorikus mozgásának a fejlődését. A gyurma nem zsíros, színes gyurmafoltokat nem hagy és egészségre káros anyagot nem tartalmaz. Játssz, formázz együtt gyermekeddel és készítsetek tárgyakat közösen, mindenki örömére.

Gyereknapi program – Közös játék és esti meseolvasás

A társasjátékok és a kártyajátékok sok értékes tudást és tapasztalatot adnak át szinte észrevétlenül a gyermekeknek, miközben önfeledten játszanak velük. Ezeket is beiktathatjátok a gyermeknapi programok közé, de akár egy átlagos hétköznapon is leülhettek játszani. Abban biztosak vagyunk, hogy a gyermekeitek örömmel játszanak majd együtt szülőkkel, nagyszülőkkel, barátokkal és mindenkivel, aki értő figyelemmel fordul feléjük.

A Djeco kártyajátéka, ami a beszédes ’Összefogó’ nevet viseli, fontos tudást közvetít: összefogással lehet eredményt elérni, együtt kell győzni. Szavak nélkül is azt tanítja, hogy egymásban bízva és egymás segítségével a játékosok együtt lehetnek győztesek.

Az Összefogó kooperatív kártyajáték lényege, hogy a játékosok nem egymás ellen, hanem a játékban csak kártyákon jelenlévő ellenfelek ellen játszanak. 7 családot és a családtagjaikat lehet biztonságba juttatni közös összefogással, összejátszással. Minden játékos győztes, ha ez sikerül és senki sem győz, ha ez pedig nem. Ezzel a kártyajátékkal a gyermek személyisége fejlődik, értékrendje, szabálytudata, együttműködésre való készsége és képessége gyarapodik. Ezek mellett pedig egy vidám és izgalmas játékról beszélünk, amely egyszerű és pontosan ezért nagyon jó.

Egy társasjáték akkor jó, ha az összes játékost teljesen a hatása alá vonja. A Bla bla bla – Beszélj mellé! társasjáték ilyen, önismereti, kommunikációs, asszociációs játékra nyújt lehetőséget. Sok komoly percet és rengeteg nevetést ígérő társasjáték ez. Miközben a játékos válaszol, mesél, elmondja magáról a gondolatait, fejlődik az előadói és a kommunikációs képessége. Valódi közösségi, családi társasjáték, amely nemcsak a gyerekeknek ígér borús időben is felhőtlen szórakozást.

Az esti mese jelentősége minden életkorban nagy, még akkor is, amikor gyermekünk esetleg már tud olvasni önállóan. Érdemes mindig az életkorának megfelelő könyveket, mesegyűjteményeket választani, mert ezeket tudja egyedül is elolvasni és értelmezni az benne szereplő történeteket.

gyereknap

A 3-5-8 perces mesék sorozatban az utazáshoz és kalandozáshoz szánt meséket, a jóéjtmeséket és az állatos meséket egyaránt megtalálhatjuk a kínálatban.

Jó érzés, ha egy gyermeket már fiatalabb korában rá tudunk venni az olvasásra, sőt akár meg is tudjuk szerettetni vele ezt a remek szabadidős tevékenységet. 

Ha mégsem tudsz dönteni az ajánlásaink alapján, hogy milyen játékot válassz gyermekednek a közelgő gyermeknapra, böngészd végig a teljes kínálatot a Babyboutique webshopban!

Bármilyen – termékeinkre vonatkozó – kérdésedre igyekszünk mielőbb válaszolni, írj nekünk e-mailt: info@babyboutique.hu! Játsszatok gyermekeitekkel minél többet, ehhez igyekszünk a legjobb játékokat és eszközöket megtalálni vásárlóinknak.