Barion Pixel

Játékok utazáshoz

Itt a nyár, amelyhez nem csak a legmelegebb évszak és az iskolai szünet fogalma, hanem a kikapcsolódás, a feltöltődés és a családi utazások is kapcsolódnak a legtöbbünknek. Játékok utazáshoz: ha gyerekekkel utazunk, sokkal több szervezést és előzetes gondolkodást igényelhet a közös családi program a szülők részéről, de kellő odafigyeléssel és praktikusan összeállított kelléklistával már nyugodtabban lehet megkezdeni a jól megérdemelt szabadságot. Gyerekek mellett az egyik legfontosabb kérdés, hogy

Milyen játékokat válasszunk az utazásokhoz vagy a nyaralás idejére, hogy az utazással töltött idő se teljen csigalassúsággal és ne váljon rémálommá az egész hetünk az unatkozó gyerkőcök miatt?

Fontos, hogy az eszközök, a játékok a csomagokban könnyen elérhetők, és a gyerekek számára vonzók legyenek, hogy hosszabb ideig is leköthessék őket. Emellett érdemes változatos típusú játékokat és elfoglaltságokat választani, hogy az utazás ne csak szórakoztató, hanem interaktív is lehessen a családtagok számára.

Ebben a bejegyzésben a Babyboutique webáruházban elérhető választékból ajánlunk néhány utazós játékot és egyúttal megmutatjuk a választás lehetséges szempontjait is.

Játékok utazáshoz

Milyen szempontok alapján választhatunk játékot utazás idejére és a nyaraláshoz?

Játékok utazáshoz: méret és csomagolás

Fontos, hogy a játékok könnyen szállíthatók legyenek. Válasszunk kisebb méretű játékokat vagy olyanokat, amelyek könnyen összecsukhatók, szétszedhetők és praktikusan elférnek a gyerekek csomagjában vagy a kézipoggyászban.

Elveszés elleni védelem

Olyan játékokat válasszunk elsősorban, amelyeknél nem nagy a veszélye annak, hogy az alkatrészek könnyen elvesznek. Ilyenek lehetnek például a mágneses játékok és könyvek vagy az olyan típusú játékok, amelyek tartozékai jól rögzíthetők egymáshoz. Betűk, formák, testrészek és sok más változatos dolog is megjelenik ezekben a praktikus kialakítású játékokban. A mágneses labirintus játékban mágneses toll segítségével kell a figurákat alakjuk és színük szerint mozgatni az ösvényeken, mely szintén jó választás utazáshoz.

Kor és érdeklődési kör

Vegyük figyelembe a gyerek korát és érdeklődési körét. Olyan játékokat válasszunk, amelyek megfelelőek és szórakoztatók számukra. Kisebb gyerekek esetén egyszerűbb, formaillesztős, kockakirakós vagy az interaktív, pl. zárnyitogatós játék lehet az ideális választás, míg az idősebb gyerekek számára társasjátékok, logikai, fejtörést igénylő játékok (pl. Sudoku), komolyabb puzzle-k vagy elektronikus játékok is szóba jöhetnek.

Interaktivitás és társasjáték

Ha az a cél, hogy a család minél több tagját bevonjuk a játékba, olyan megoldásokat keressünk, amelyeket egyszerre többen is játszhatnak. Ilyenek lehetnek például a kártyajátékok, amelyek segítenek abban, hogy az utazás közbeni időtöltés ne csak szórakoztató legyen, hanem közösségi élmény is a család számára. Játékok utazáshoz: Djeco és az Egmont Toys kártyajátékokat is érdemes megnézegetni a Babyboutique webshopban, a változatos kínálatban kisebbeknek és nagyobbaknak is találhatunk megfelelőt.

Kreativitás és fejlesztés

Olyan játékokat is választhatunk, amelyek utazás közben is segíthetnek a gyerekek kreativitásának fejlesztésében. A rajzolás, a matricázás, az építőjátékok vagy a kreatív írószerek akár órákra is leköthetik a gyerkőcök figyelmét, aztán már csak azt veszik észre, hogy meg is érkezett a család a nyaralás helyszínére.

Az újrahasználható matricás készletek és tetováló matricák annyira sokszínűek és változatosak, hogy minden gyerek megtalálhatja a kedvére való motívumokat köztük, a szülők legnagyobb örömére.

Egy hosszabb utazás alatt komolyabb kreatívkodás is beleférhet az időbe, erre ajánljuk a karckép készítő szetteket sokféle témával és lehetőséggel.

A vízzel festő készletek és könyvek segítségével a legkisebbek is elfoglalhatják magukat és átélhetik az alkotás örömét. A legpraktikusabbak azok a szettek, amelyekben egy vízzel tölthető ecset is található, amellyel könnyedén kiszínezhetők a képek. A játékhoz nincs szükség festék használatára, mert az illusztrációk a víz hatására színesednek ki, majd száradást követően újból kifehérednek.

Hang- és zajszint

Érdemes figyelnünk arra is, hogy az utazáshoz kiválasztott játékok ne legyenek túlzottan hangosak vagy zavaróak, különösen, ha mások is vannak a közelben a családtagokon kívül.

Játékok utazáshoz: tartósság és minőség

Mindig válasszunk olyan játékokat, amelyek tartósak és jó minőségűek, hogy sokáig tudják használni őket a gyerekek. Elmondhatjuk, hogy a Babyboutique webáruház teljes kínálatát úgy állítottuk össze, hogy kiemelt helyen szerepelt a termékek minősége és tartóssága.

Látogass el a Babyboutique utazó játékok oldalára, és fedezd fel a játékok széles skáláját! Biztosan találsz nálunk olyan játékot, ami tökéletesen megfelel gyermeked igényeinek és érdeklődési körének a nyaraláshoz és az utazás idejére.

Bármilyen kérdésed lenne a webáruházban található játékok utazáshoz termékekkel kapcsolatban, keress minket bizalommal és igyekszünk azt megválaszolni mihamarabb.