Barion Pixel

Szabadtéri játékok gyerekeknek

Szabadtéri játékok gyerekeknek

A jó idő beköszöntével és a nappalok hosszabbodásával egyre több időt tölthetünk kint a szabadban, aminek talán a gyerekek is örülnek. Ilyenkor megnő a jelentősége azoknak a játékoknak, amelyeket elsősorban szabadtéri használatra ajánlunk. A közös mozgás és a minőségi együtt töltött idő öröme a család minden tagját magával ragadhatja: szabadtéri játékok tökéletes megoldás erre is.

Szabadtéri játékok gyerekeknek

Ne hagyjátok ki ezeket az élményeket az idei nyárból sem!

Az együtt töltött minőségi idő növeli a gyermekek érzelmi biztonságát, ilyenkor fejlődnek a legjobban a szociális készségeik és a mentális képességeik is. A szülőkkel való közös játék során a szociális tanulás fontos mozzanatai, az utánzás és a szerepjáték is jobban ki tudnak bontakozni. Az az ismeret, amit egy gyermek érzelmileg fogékony állapotban sajátíthat el, mindennél jobban be tud íródni az elméjébe és a lelkébe. Azon túl, hogy játékos formában tanul meg valamit, még egy pozitív érzelmi emlék is kötődik majd hozzá.

Aktuális bejegyzésünkben kiváló minőségű szabadtéri játékokat ajánlunk a kínálatunkból. Ez a saját válogatásunk, de Te is megtalálhatod a Neked legkedvesebbet, ha átböngészed a teljes fürdőjáték és szabadtéri játék választékot a Babyboutique webshopban, ahol akár korcsoport szerint is válogathatsz.

Játékok fürdéshez és homokozáshoz

A nyári melegben a legjobb, amit tehetünk, hogy vízparti környezetben töltjük az időt. Persze a gyerekek számára szükségünk lesz foglalkoztató játékokra is, hiszen tőlük nem várható el, hogy egész nap nyugalomban üljenek a kellemes félárnyékban.

A sekély vízben pancsolás azonban remek lehetőségeket tartogat egy nyári nap eltöltésére, amihez többféle fürdő- és homokozó játékot választhatunk gyermekünk életkorának és érdeklődésének megfelelően.

A fürdőjátékok között megtalálhatóak a klasszikus öntögetős játékok, hajók többféle méretben, de felhúzható, úszó állatokból is válogathatunk, akár béka, teknős, halacska vagy rák lesz végül a kedvenc. A buborékkészítő dinoszaurusz pedig segítségünkre lehet a nap végén, amikor egy kádban szeretnénk lecsutakolni gyermekünket az esti lefekvés előtt. A jópofa dinó garantáltan leköti a legkisebbeket is, mert miközben habos fürdőt készít, zenél is.

A homokozójátékok egy vízparti homokfövenyen és a játszótéri homokozóban egyaránt használhatóak. Egy jól összeállított készlet minden elemet tartalmaz, amelyek a homokvár építéshez szükséges, az állatfigurás homokozóformák segítségével pedig máris indulhat a kézműves homoksüti készítés.

A Magni márka szerves, lebomló anyagokból készült öko homokozó készlete egy kiskocsit is tartalmaz, amelyben a játék végén az összes tartozékot összeszedhetjük. A készlet a kiskocsival együtt 8 elemből áll és kiválóan használható a kerti vagy játszótéri homokozóban, de akár a strandon is. Remek szórakozás a homokozás, ami nem mellékesen hosszú időre leköti a kicsik figyelmét.

Játékok szabadtéri mozgáshoz

Szokták mondani, hogy az egészséges gyermek mindig eleven. Valamint azt is mondják, hogy: ha eleget mozog és sokat van friss levegőn nagy eséllyel jobb lesz az étvágya és könnyebben tud elaludni esténként, mert kellemesen elfárad. Ezekben az állításokban lehet valami igazság, de az biztos, hogy vannak olyan játékok, amelyek csak kint a szabad ég alatt használhatóak igazán jól. Vagy azért, mert akkora a térigényük vagy azért, mert a „működtetésükhöz” szükség van mondjuk szélre.

Egy labdával sokféleképpen lehet játszani, ketten, többen, de akár egyedül is. Lehet dobni, pattogtatni, rúgni és nem csak talajon, hanem akár vízben is. A felfújható labdák inkább az utóbbi helyszínen, de a gumilabdák bárhol használhatóak. A Djeco termékei között mindkét labdatípusból találhattok kedvetekre valót, többféle vidám mintával. Válasszatok kedvencet a színes figurákkal díszített Djeco labdákból és játsszatok együtt egész nyáron!

Ha pedig valami igazán különleges dologgal szeretnéd meglepni gyermekedet (és egy kicsit magadat is), akkor a Djeco szélsárkányokat nektek találták ki.

Az egyszerűbb változatokkal a sárkányreptetés csodálatos szépségét már egészen kis kortól is lehet élvezni. A klasszikus rombusz formájú Djeco sárkányok könnyedén emelkednek a levegőbe és egyszerűen irányíthatóak. A kezdő sárkányozóknak éppen megfelelő eszközök ezek. A reptetéshez szükséges a szabad égbolt, és a megfelelő szél. Fontos, hogy figyeljünk a környezetünkre és a lehetséges veszélyforrásokra a sárkányeregetés közben. Kerülni kell a villanyvezetékeket, a fákat és bármi olyan tereptárgyat, amibe belegabalyodhat a szélben táncoló sárkányunk.

A 2 zsinórral ellátott, úgynevezett trükksárkányok már a nagyobbacska gyermekeknek készültek. Akár 8 éves kortól – felnőtt felügyelete mellett – jó bevezetést adhatnak a levegőben való sárkányeregetésbe és az első röpmutatványok megtanulásának izgalmas szórakozásába. Az ábrákkal részletesen illusztrált használati útmutató is tartozéka a játéknak, amely nagy segítség lehet a mutatványok megtanulásához és a sárkányreptetés felfedezéséhez.

Szabadtéri játékok gyerekeknek

Játsszunk a teraszon, ha esik az eső!

Egy nyári zápor vagy az egész napra elhúzódó borongós idő sem szegheti kedvünket, mert mindig lehet néhány remek ötletünk a fedett teraszon való játékra is. Ne engedjük, hogy gyermekeinken úrrá legyen az unalom vagy hogy beszippantsa őket az internet, tévé elé ültesse őket egy-egy sorozat! Inkább játsszunk velük együtt és kössük le a figyelmüket mókás játékokkal!

Már 3 éves kortól játszhatóak a kedves figurákkal mintázott célbadobó játékok, amelyek izgalmas játékélményt kínálnak a gyerekeknek, miközben fejlesztik a mozgásukat és a koncentrációs képességüket. Ezek a játékok a falra akasztva és a földre kiterítve is egyaránt jól használhatóak.

Építsünk utakat a teraszon vagy jó időben akár a kertben is Waytoplay autópálya elemekből! Ez egy rugalmas autópálya, egymáshoz könnyen illeszthető részekkel. Tartós szintetikus gumiból készül, így bármilyen felületen lehet vele játszani, szőnyegen, padlón vagy fűben, beltérben és kültéren egyaránt.

A Waytoplay elemek vízállóak, rugalmasak és szinte elnyűhetetlenek. Az autóutak többféle összeállításban kaphatóak, más játékokkal is jól kombinálhatók, fejlesztik a gyermekek képzelőerejét, ösztönzik őket a fantáziadús játékra. Csak a képzelet szab határokat az építésnek, még repülő kifutópályát is összeállíthatunk az egyik készletből.

A Waytoplay rugalmas autópálya építő az a játék, ami az apukákból is előcsalogatja a kisfiút, így lelkesen ülnek le játszani a gyerekeikkel.

Ha mégsem tudsz dönteni az ajánlásaink alapján, hogy milyen játékot válassz gyermekednek például a közelgő gyermeknapra, böngészd végig a teljes kínálatot a Babyboutique webshopban! Bármilyen – termékeinkre vonatkozó – kérdésedre igyekszünk mielőbb válaszolni, írj nekünk e-mailt az info@babyboutique.hu-ra! Jó játékot mindenkinek!