Barion Pixel

Szupinált cipő az apró talpak egészségéért

A cipővásárlás mindig kihívás a szülőknek, hiszen a kicsik többnyire utálják a próbálgatást. Az anyukák pedig az emiatt rendre kialakuló ellenállást, nem igaz? Ha te is azon tanakodsz, hogy szupinált cipő vagy barefoot, hogy hol találsz cipőt széles vagy magas lábfej esetén, vagy mit kell tudnia a jó gyerekcipőnek, segítünk! Bőr szupinált cipő kisokos anyukáknak és apukáknak a Baby Boutique-tól.

Szupinált cipő kis és nagy felfedezésekhez

Az első lépések öröme a szülőknek nemcsak meghitt pillanatokkal, hanem alapos fejtöréssel is jár. Hiszen amint a kicsi járni kezd – különösen, ha ez nem a mezítlábas nyári időszakban történik -, azonnal szükség lesz néhány pár jó minőségű bőr cipőre. Fontos tudnod, hogy a gyerekcipő választása elsősorban nem esztétikai, hanem egészségügyi kérdés!

De vajon mitől lesz egy lábbeli elég jó?

 • Megfelelően tartja a lábat, azaz a puha szivaccsal komfortosított magasított szár biztonságosan támasztja a bokaízületeket és elősegíti a helyes tartást.
 • Megerősített orr-résszel rendelkezik, ezáltal teret ad a lábujjaknak, miközben védi azokat a mechanikai hatásokkal szemben.
 • Szupináló, azaz döntött sarokkal segíti a tartáskorrekciót és ‘kikényszeríti’ a megfelelő bokatartási pozíciót.
 • Rezgéscsillapító szilikon sávval ellátott rugalmas talpszerkezettel rendelkezik, ezáltal optimalizálja a gyermek csontjaira, ízületeire nehezedő nyomást és rugalmas, lendületes lépteket biztosít.
 • Valódi, minőségi bőrből készül, ezáltal biztosítja a láb egészséges szellőzését és nem hagyja, hogy a gombák és bacik elszaporodjanak gyermeked lábfején.

Az általunk is forgalmazott Salus szupinált cipők képviselik azt az időtálló dizájnt és mindenkori minőséget, mely garancia gyermeked egészséges lépteire. Választhatod őket az első lépésekhez vagy a nagy felfedezések időszakához épp úgy, mint ovis szandál vagy ünneplő cipő céljára. De ez még mind semmi! 

szupinált cipő

Megsúgjuk, mi miért a Salus cipő márkával dolgozunk!

Amikor gyermekünk számára kerestünk cipőt, magától értetődő módon a legjobbat akartuk. Számos márkát kipróbáltunk. Rendszeresen kértük a cipőbolti eladók segítségét és nem sajnáltuk a pénzt szupinált lábbelire, hiszen tudtuk, hogy ez elsősorban egészségügyi kérdés. Csakhogy rendszeresen megjártuk!

A cipők a mindennapi hordás során túl keskenynek vagy éppen túl vastagnak bizonyultak, gyorsan koptak vagy könnyen megsérültek, eleresztett a varrás vagy a ragasztás… De olyan is történt, hogy jóhiszeműségünket kihasználva az eladó olyan cipőt értékesített szupináltként, mely valójában nem is volt az.

Belefáradtunk a kutatásba, amikor Lévai Judit konduktor, korai fejlesztő ajánlására kipróbáltuk a Salus gyerekcipő termékeit. És nekünk bevált! A kollekciókban mindig találhatók időtálló klasszikusok és dekoratív darabok, a bőr minősége kifogástalan, a tapasztalatok jók és ami még ennél is fontosabb: szakértő is ezt a márkát ajánlotta. Ha minőség, akkor Baby Boutique. És Salus!

Ha a szupinált cipő nem elég…

Ha felelős szülőként számodra is fontos, hogy gyermeked talpának izmai erősek és edzettek legyenek, tegyél érte tudatosan! Elsőként keressétek fel ortopéd szakorvos rendelését, majd a diagnózissal és gyakorlatias, tapasztalatokon alapuló tanácsokkal felvértezve vágjatok bele az otthoni tornába! A megfelelő lábbeli megválasztása mellett ugyanis rendkívül fontos a talp és lábfej izmainak edzései is. A különféle speciális gyakorlatokra számos ajánlást találhatsz a neten, mi pedig megosztjuk veled kedvenceinket, így még kutatnod sem kell. 

 1. feladat: Napi húsz percre mondjatok nemet a zoknira!

  Nálatok is szinte napi harcok folynak azért, hogy gyermekeden mindig időjárásnak megfelelő ruházat és cipő legyen? Ne aggódj, mi szülők pontosan tudjuk, milyen komoly kitartás és következetesség kell ahhoz, hogy ez minden nap így legyen és így is maradjon. Most mégis arra biztatunk, hogy napi húsz-harminc percre – mondjuk a fürdés előtt – mondjatok nemet a zoknira, szaladgáljatok cipő nélkül és végezzetek el néhány egyszerű, mókás feladatot! Ez nemcsak a családtagokat hozza egymáshoz közelebb, hanem gyermeked talp boltozatát és talpának izmait is erősíti.
 2. feladat: Spicc és pipa

  Emeljétek először az egyik, majd a másik lábatokat úgy, hogy a combotok a talaj vonalával párhuzamos, alsó lábszáratok pedig merőleges a talajra. Ezután lábfejeteket először feszítsétek hátra, majd előre! Ezután ismételjétek a mozdulatsort tíz alkalommal, majd váltsatok lábat!
 3. feladat: Boka boogie

  Az előző feladat után jól jön majd egy kis lazítás. Vegyétek fel az előző feladat kiindulási pozícióját, majd írjatok le köröket bokátokkal először az egyik, majd a másik irányba tíz-tíz alkalommal. Ezután váltsatok lábat, majd készüljetek fel a következő mókás gyakorlatra!
 4. feladat: Csipegető

  A csipegető gyakorlatban a család apraja-nagyjának ugyanaz a feladata: lábbal felcsipegetni azokat a dolgokat, melyeket előre kihelyeztetek számukra. Érdemes a nagyobb, könnyebben megfogható tárgyak felől a kisebb-puhább apróságok felé haladni. Kezdhettek például plüssökkel, ceruzákkal vagy papírzsepi-galacsinokkal is! Mindegy mi az, csak arra ügyelj, hogy a gyerekeknek elszórt apróságok valóban felvehetők legyenek! (Ha kell, előző nap tesztelj!)
 5. feladat: Lehengerlő pillanatok

  Ha van otthon fitneszhengeretek, ideje elővenni! De ha nincs, akkor egy papírtörlő közepe vagy más hengeres tárgy is tökéletesen megfelel. A feladat egyszerű: görgessétek végig talpatokat, majd alsó lábszáratokat a hengeren néhány alkalommal. Ismételjétek mindkét oldalon és hagyjátok, hogy az izmok megpihenjenek, nyúljanak!
 6. feladat: WellStep® fejlesztő szőnyegek

Nekünk bevált, így nektek is ajánljuk: próbáljátok ki a tengerpart szín- és formavilágát idéző, a talp stimulálására fejlesztett speciális WellStep® szőnyeget! Speciális kialakításának hála ugyanis elkerülhető a lúdtalp és az egyéb lábízületi panaszok kialakulása. Emellett az egészséges tartás elősegítésének és az idegrendszer optimális fejlődési ritmusának elősegítésére is kiváló. Szuper élmény és szórakoztató móka, mely a talpat is erősítési és a tartást is javítja. Mi kell még?!

Végezzétek a gyakorlatokat akár naponta, használjatok kiváló minőségű Salus szupinált cipő termékeket és számoljatok be tapasztalataitokról nekünk üzenetben! Írhattok a Baby Boutique Facebook oldalán és szeretettel várjuk írásaitokat az Instagram oldalunkon vagy az info@babyboutique.hu emailcímen is.

További tartalmakért, kedvezményekért iratkozz fel hirlevelünkre.

[newsletter_form type=”minimal”]